Malmin uusi sairaala

Kaksivaiheinen kutsukilpailu

Info ja tiedotteet

Helsingin kaupunki järjestää arkkitehtuurikilpailun Malmin uuden sairaalan suunnittelusta. Arkkitehtuurikilpailu pidetään kaksivaiheisena kutsukilpailuna. Kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen valitaan 12 suunnitteluryhmää, jotka täyttävät osallistumishakemuksen vähimmäiskelpoisuusehdot.
‚Äć
Kolme suunnitteluryhm√§√§ valitaan osallistumishakemusten laatupisteytyksen perusteella ja yhdeks√§n suunnitteluryhm√§√§ valitaan arvalla. Toiseen vaiheeseen valitaan jatkoon 3‚Äď5 ehdotusta. Toisesta vaiheesta valitaan kilpailun voittaja.

Kilpailu alkaa perjantaina 11.11.2022 osallistujien ilmoittautumisvaiheella. Kilpailuun hakevien suunnitteluryhmien tulee palauttaa kilpailun verkkosivuille keskiviikkona 7.12.2022 klo 16:00 mennessä seuraavat dokumentit:

‚óľÔłé Osallistumishakemus, osa A
‚óľÔłé Liite A1. V√§himm√§iskelpoisuusehdot-lomake
‚óľÔłé Liite A2. Osallistumishakemuksen osassa A nimetyn vastuuhenkil√∂n p√§tevyystodistus tai muu vastaava dokumentaatio (esim. my√∂nnetty FISE-p√§tevyys tai ansioluettelo).
‚óľÔłé Liite A3. Laatuarviointi-lomake*

* Laatuarviointi-lomake palautetaan vain, mikäli kyseinen suunnitteluryhmä/ ryhmittymä haluaa tulla valituksi laatupisteytyksen kautta. Laatuarviointiin osallistuminen ei poista mahdollisuutta tulla valituksi kilpailuun arvonnan kautta.
‚Äć
Kilpailun voittajan kanssa tehtävään palvelusopimukseen sovelletaan konsulttitoiminnan yleisiä sopimusehtoja (KSE 2013) liitteessä mainituin poikkeuksin.

‚Äć

Suunnittelukilpailusta on julkaistu hankintailmoitus Hilmassa: https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/78037/notice/112776/overview

‚Äć

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa sairaalalle haetaan toimivaa kokonaiskonseptia ja kaupunkikuvallista ratkaisua.

Kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen valitaan 12 suunnitteluryhmää, jotka täyttävät osallistumishakemuksen vähimmäiskelpoisuusehdot. Kolme suunnitteluryhmää valitaan osallistumishakemusten laatupisteytyksen perusteella ja yhdeksän suunnitteluryhmää valitaan arvalla.

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa, osallistumishakemuksen osassa A, suunnitteluryhmälle nimetään päävastuullinen arkkitehtisuunnittelija. Ensimmäisessä vaiheessa edellytettyjen suunnitelma-asiakirjojen laatimiseen ei velvoiteta muiden suunnittelijoiden työajan resursoimista.

Sekä kilpailun ensimmäisessä että toisessa vaiheessa kilpailuun voi osallistua myös ryhmittymänä. Tarkemmat ohjeet dokumenttien täyttöön on annettu osallistumishakemuksen,
vähimmäiskelpoisuusehdot- ja laatuarviointilomakkeiden
täyttöohjeissa.

Kilpailun toisessa vaiheessa tarkoituksena on tutkia tarkemmin toiminnallisia, arkkitehtonisia ja teknistaloudellisia ratkaisuja.
Lisäksi kilpailun tavoitteena on valita hankkeen suunnittelijat.

Toiseen vaiheeseen valitaan jatkoon 3‚Äď5 ehdotusta. Toisesta vaiheesta valitaan kilpailun voittaja.

Osallistumishakemus, osa B
‚Äć

Osallistumishakemuksen osa B ‚ÄĚt√§ydennetty suunnitteluryhm√§n/ ryhmittym√§n kokoonpano‚ÄĚ ja sen liitteet palautetaan vain kilpailun toiseen vaiheeseen valittujen viiden suunnitteluryhm√§n osalta. Hakemukset tulee toimittaa kilpailusihteerille 8.12.2023 klo 16:00 menness√§.
‚Äć
‚óľÔłé Osallistumishakemuksen osan B liitteen√§ ryhmien tulee palauttaa seuraavat liitteet v√§himm√§iskelpoisuusehtojen t√§yttymisen todentamiseksi:
o Liite B1. Vähimmäiskelpoisuusehdot-lomake täydennettynä.
o Liite B2. Osallistumishakemuksen osassa B nimettyjen vastuuhenkil√∂iden (PS, ARK, RAK, GEO, LVIAJ, PALO, S√ĄH) p√§tevyystodistukset tai muu vastaava dokumentaatio (esim. my√∂nnetty FISE-p√§tevyys tai ansioluettelo).
‚Äć
‚óľÔłé Osallistumishakemuksen osan B t√§ytt√§misess√§ tulee huomioida, ett√§ kilpailun toisessa vaiheessa p√§√§- ja arkkitehtisuunnittelijoita lukuun ottamatta suunnitteluryhm√§√§n nimetyt muut suunnittelijat voivat olla nimettyin√§ my√∂s muihin suunnitteluryhmiin. P√§√§- ja arkkitehtisuunnittelijaa valittaessa tulee huomioida, ett√§ samasta yrityksest√§ ei voi nimet√§ p√§√§- tai arkkitehtisuunnittelijaa useampaan ryhm√§√§n.
‚Äć
‚óľÔłé Osallistumishakemuksen osaan B tulee nimet√§ suunnitteluryhm√§n edustaja, jonka s√§hk√∂postiin hankintap√§√§t√∂s l√§hetet√§√§n.

Osallistumishakemuksen B lomakkeet ja tarkemmat täyttöohjeet ovat ladattavissa tästä linkistä.
‚Äć

Aikataulu


Huom. Kaikki kellonajat ovat Suomen aikaa.

Ilmoittautumisvaihe:


Huom. Kaikki kellonajat ovat Suomen aikaa.

Kilpailun ensimmäinen vaihe:  

Kilpailun aloitusseminaari klo 12:00‚Äď14:00. Seminaarin j√§lkeen on mahdollisuus tutustua kilpailualueeseen.
pe¬†10.2.¬†2023¬†‚Ź≤¬†12:00
pe¬†5.5.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
to¬†1.9.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Ensimmäisen vaiheen tulokset pyritään julkistamaan
marraskuussa 2023


Huom. Kaikki kellonajat ovat Suomen aikaa.

Kilpailun toinen vaihe:  

Suunnitteluryhmien tulee nimetä ryhmän muut suunnittelijat ja palauttaa osallistumishakemuksen osa B sekä sen liitteet
pe¬†8.12.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Toinen vaihe alkaa

pe 12.1. 2024

pe¬†9.2.¬†2024¬†‚Ź≤¬†16:00
pe¬†26.4.¬†2024¬†‚Ź≤¬†16:00
Kilpailun tulokset pyritään julkistamaan
elo-syyskuussa 2024

Ladattavat materiaalit

Lataa kilpailuohjelma
Malmin uusi sairaala Alustava kilpailuohjelma ja liitteet , pdf, 14Mt
Lataa liitetiedostopaketti-ZIP

Liitetiedostot Malmin uusi sairaala, zip, 871Kt

Laatuarviointilomakkeen taŐąyttoŐąohje.pdf
Liite A1. VaŐąhimmaŐąiskelpoisuusehdot.docx
Liite A3. Laatuarviointilomake.docx
Liite B1. VaŐąhimmaŐąiskelpoisuusehdot.docx
Osallistumishakemuksen taŐąyttoŐąohje.pdf
Osallistumishakemus osa A.docx
Osallistumishakemus osa B.docx
VaŐąhimmaŐąiskelpoisuusehtojen taŐąyttoŐąohje.pdf

‚Äć

‚Äć

‚Äć


‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

Lataa kilpailuohjelma
Malmin uusi sairaala kilpailuohjelma, pdf, 15Mt
ūüĒí Siirry kutsuttujen osioonūüĒí Siirry osallistujien vakuutuksen antaneiden osioon
Siirry kilpailijoille jaetulla salasanalla kutsuttujen sivustolle
Kirjautuminen henkilökohtaisilla tunnuksilla
ūüĒí KIRJAUDU¬†SOPIMUKSEN¬†ALLEKIRJOITTANEIDEN¬†SIVUSTOLLE
Competition Cloud käyttäjätunnuksella
Julkaistaan
tammikuussa 2024

Videot

Videotallenne katsottavissa 13.4. asti
Aloitusseminaarin PDF luettavissa

Kysymykset ja vastaukset

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
"Vastuusuunnittelijan (ARK) vähimmäiskelpoisuusehdot, Hankereferenssi: Katsotaanko monipuolisia toimintoja sisältävä toimistorakennus, joka on yhden käyttäjän pääkonttori, hyväksyttäväksi hankereferenssiksi täyttämään ARK vähimmäiskelpoisuusehdot?"

1

Toimistorakennuksia ei hyväksytä hankereferensseiksi paitsi poikkeuksena julkiset hallintorakennukset.
"Laatuarviointilomakkeessa arvioidaan päävastuullista arkkitehtisuunnittelijaa, ja mainitaan, että referenssien tulee olla nimettynä päävastuullisena arkkitehtisuunnittelijana saatuja. Päävastuullinen arkkitehtisuunnittelija ei ole käsittääksemme virallinen tehtävänimike. Hankkeiden rakennuslupahakemuksissa nimetään pääsuunnittelija ja rakennussuunnittelija. Hankkeiden organisaatiossa on käytännössä pääsuunnittelija ja yksi tai useampi projektiarkkitehti. Mikä / mitkä näistä nimikkeistä kelpaavat laatuarviointilomakkeelle?"

"Laatuarviointilomakkeessa arvioidaan päävastuullista arkkitehtisuunnittelijaa, ja mainitaan, että referenssien tulee olla nimettynä päävastuullisena arkkitehtisuunnittelijana saatuja.

Päävastuullinen arkkitehtisuunnittelija ei ole käsittääksemme virallinen tehtävänimike. Hankkeiden rakennuslupahakemuksissa nimetään pääsuunnittelija ja rakennussuunnittelija. Hankkeiden organisaatiossa on käytännössä pääsuunnittelija ja yksi tai useampi projektiarkkitehti. Mikä / mitkä näistä nimikkeistä kelpaavat laatuarviointilomakkeelle?"

2

Päävastuullisella arkkitehtisuunnittelijalla tarkoitetaan hankkeessa tosiasiallisesti merkittävässä roolissa (myös ajankäytöllisesti) toimivaa/toiminutta vastuullista rakennussuunnittelijaa/ vastuullista projektiarkkitehtia.
"Liite A3 Laatuarviointilomake: Mitä tarkoitetaan "päävastuullisella suunnittelijalla", esitettävän referenssihankkeen pääsuunnittelijaa vai myös esitettävässä hankkeessa toiminutta vastaavaa projektiarkkitehtia? Jos tarjotaan suunnitteluryhmänä, voiko päävastuullisen suunnittelijan referenssit olla useammalta toimistolta / henkilöltä (vrt. vähimmäiskelpoisuusehtojen osalta on todettu koskien Liitteitä A1 ja B1)? Onko tarkoitus se, että referenssikohteiden päävastuullinen / -vastuulliset suunnittelija/-t tulevat toimimaan myös Malmin uuden sairaalan päävastuullisena /-ina suunnittelijana /-joina?"

"Liite A3 Laatuarviointilomake: Mitä tarkoitetaan "päävastuullisella suunnittelijalla", esitettävän referenssihankkeen pääsuunnittelijaa vai myös esitettävässä hankkeessa toiminutta vastaavaa projektiarkkitehtia?

Jos tarjotaan suunnitteluryhmänä, voiko päävastuullisen suunnittelijan referenssit olla useammalta toimistolta / henkilöltä (vrt. vähimmäiskelpoisuusehtojen osalta on todettu koskien Liitteitä A1 ja B1)?

Onko tarkoitus se, että referenssikohteiden päävastuullinen / -vastuulliset suunnittelija/-t tulevat toimimaan myös Malmin uuden sairaalan päävastuullisena /-ina suunnittelijana /-joina?"

3

Päävastuullisella arkkitehtisuunnittelijalla tarkoitetaan hankkeessa tosiasiallisesti merkittävässä roolissa (myös ajankäytöllisesti) toimivaa/toiminutta vastuullista rakennussuunnittelijaa/ vastuullista projektiarkkitehtia. Päävastuullinen suunnittelija on yksi henkilö, jolloin kyse on hänen hankereferensseistään. Kyseisen henkilön referenssit voivat olla yhden tai useamman yrityksen nimissä hankittuja. Kilpailun yhtenä tavoitteena on löytää hankkeelle suunnitteluryhmä. Valitun suunnitteluryhmän päävastuullisten suunnittelijoiden on tarkoitus toimia myös Malmin uuden sairaalan rakennushankkeen päävastuullisina suunnittelijoina.

Päävastuullisella arkkitehtisuunnittelijalla tarkoitetaan hankkeessa tosiasiallisesti merkittävässä roolissa (myös ajankäytöllisesti) toimivaa/toiminutta vastuullista rakennussuunnittelijaa/ vastuullista projektiarkkitehtia.

Päävastuullinen suunnittelija on yksi henkilö, jolloin kyse on hänen hankereferensseistään. Kyseisen henkilön referenssit voivat olla yhden tai useamman yrityksen nimissä hankittuja.

Kilpailun yhtenä tavoitteena on löytää hankkeelle suunnitteluryhmä. Valitun suunnitteluryhmän päävastuullisten suunnittelijoiden on tarkoitus toimia myös Malmin uuden sairaalan rakennushankkeen päävastuullisina suunnittelijoina.

"Laatuarvioinnin täyttöohje: "Suunnitteilla olevat hankkeet tulee olla viety vähintään yleissuunnitteluvaiheen loppuun". Monissa eritoten sairaalahankkeissa ei ole käytössä ns. yleissuunnitteluvaihetta (vrt. PS18 kohta E), vaan useasti siirrytään hankesuunnitteluvaiheesta suoraan toteutussuunnitteluun. Voidaanko siis katsoa että riittää, jos hankkeeseen toimistossa tehty hankesuunnitelma on valmis ja hyväksytty?"

4

Referenssihankkeista tulee olla laadittuna hyväksytty yleissuunnitelma ja pääpiirustukset. Mikäli hankkeessa ei ole käytössä erillistä yleissuunnitteluvaihetta, voidaan se hyväksyä referenssiksi edellyttäen, että toteutussuunnittelu on pääosin aloitettu ja pääpiirustukset on laadittu.
"Laatuarvioinnin täyttöohjeessa todetaan että "suunnitteilla olevat hankkeet tulee olla viety vähintään yleissuunnitteluvaiheen loppuun". Jos hankkeessa ei ole käytössä yleissuunnitteluvaihetta, niin voidaanko katsoa että jos toteutussuunnittelu on aloitettu niin hanke on hyväksyttävissä?"

5

Referenssihankkeista tulee olla laadittuna hyväksytty yleissuunnitelma ja pääpiirustukset. Mikäli hankkeessa ei ole käytössä erillistä yleissuunnitteluvaihetta, voidaan se hyväksyä referenssiksi edellyttäen, että toteutussuunnittelu on pääosin aloitettu ja pääpiirustukset on laadittu.
Hello. Is it possible to receive the initial documents for participation in English ? Thanks in advance!

6

The competition will be held in Finnish and all documentation (e.g. competition program, questions, answers and competition proposals) will be written in Finnish. / Kilpailukieli on suomi ja kaikki dokumentaatio (mm. kilpailuohjelma, kysymykset, vastaukset ja kilpailuehdotukset) laaditaan suomen kielellä.
 • Kysymykset
  pe 18.11. 2022 klo 16:00 mennessä
 • Vastaukset
  ke  30.11. 2022 mennessä
Kysymykset

pe 23.2. 2024

Kysymykset
pe¬†9.2.¬†2024¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset
pe¬†24.11.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
ti¬†16.1.¬†2024¬†‚Ź≤¬†15:00
Kysymykset
ti¬†16.1.¬†2024¬†‚Ź≤¬†15:00
Kysymykset
ke¬†13.9.¬†2023¬†‚Ź≤¬†12:00
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
ti 5.9. 2023
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
ti¬†31.10.¬†2023¬†‚Ź≤¬†23:59
Kysymykset
ti¬†31.10.¬†2023¬†‚Ź≤¬†23:59
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
ke 16.8. 2023
Kysymykset
ke 21.6. 2023
Kysymykset
ma¬†19.6.¬†2023¬†‚Ź≤¬†09:00
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
ke 15.3. 2023
Kysymykset
Kysymykset
ke 19.4. 2023
Kysymykset
ke 28.2. 2023
Kysymykset
pe¬†17.2.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset
ke 18.1. 2023
Kysymykset
to¬†5.1.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset
ke 30.11. 2022
Kysymykset
pe¬†18.11.¬†2022¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset
Kysymykset
ma 30.10. 2022
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
ti 24.1. 2023
Kysymykset
to 15.12. 2022
Kysymykset
Kysymykset
pe¬†26.4.¬†2024¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset

pe 12.1. 2024

Kysymykset
pe¬†8.12.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset
Kysymykset
to¬†1.9.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset
pe 26.5. 2023
Kysymykset
pe¬†5.5.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset
pe¬†10.2.¬†2023¬†‚Ź≤¬†12:00
Kysymykset
ke 25.1. 2023
Kysymykset
ke¬†7.12.¬†2022¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset
ke 30.11. 2022
Kysymykset
pe¬†18.11.¬†2022¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset
pe 11.11. 2022
Vastaukset

pe 23.2. 2024

Vastaukset
pe¬†9.2.¬†2024¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset
pe¬†24.11.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
ti¬†16.1.¬†2024¬†‚Ź≤¬†15:00
Vastaukset
ti¬†16.1.¬†2024¬†‚Ź≤¬†15:00
Vastaukset
ke¬†13.9.¬†2023¬†‚Ź≤¬†12:00
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
ti 5.9. 2023
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
ti¬†31.10.¬†2023¬†‚Ź≤¬†23:59
Vastaukset
ti¬†31.10.¬†2023¬†‚Ź≤¬†23:59
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
ke 16.8. 2023
Vastaukset
ke 21.6. 2023
Vastaukset
ma¬†19.6.¬†2023¬†‚Ź≤¬†09:00
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
ke 15.3. 2023
Vastaukset
Vastaukset
ke 19.4. 2023
Vastaukset
ke 28.2. 2023
Vastaukset
pe¬†17.2.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset
ke 18.1. 2023
Vastaukset
to¬†5.1.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset
ke 30.11. 2022
Vastaukset
pe¬†18.11.¬†2022¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset
Vastaukset
ma 30.10. 2022
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
ti 24.1. 2023
Vastaukset
to 15.12. 2022
Vastaukset
Vastaukset
pe¬†26.4.¬†2024¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset

pe 12.1. 2024

Vastaukset
pe¬†8.12.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset
Vastaukset
to¬†1.9.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset
pe 26.5. 2023
Vastaukset
pe¬†5.5.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset
pe¬†10.2.¬†2023¬†‚Ź≤¬†12:00
Vastaukset
ke 25.1. 2023
Vastaukset
ke¬†7.12.¬†2022¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset
ke 30.11. 2022
Vastaukset
pe¬†18.11.¬†2022¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset
pe 11.11. 2022

pe 23.2. 2024

Kilpailuohjelmaa koskevat kysymykset
pe¬†9.2.¬†2024¬†‚Ź≤¬†16:00
Kilpailuehdotusten sisäänjättö, vaihe 2
pe¬†24.11.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Submittal of competition entries by
Jätä luonnos / ehdotus
ti¬†16.1.¬†2024¬†‚Ź≤¬†15:00
Ehdotusten sisäänjättö viimeistään
ti¬†16.1.¬†2024¬†‚Ź≤¬†15:00
ke¬†13.9.¬†2023¬†‚Ź≤¬†12:00
Submittal of competition entries by
Vastaukset kysymyksiin II viimeistään
ti 5.9. 2023
Jätä luonnos / ehdotus
ti¬†31.10.¬†2023¬†‚Ź≤¬†23:59
Ehdotusten sisäänjättö viimeistään
ti¬†31.10.¬†2023¬†‚Ź≤¬†23:59
Vastaukset kysymyksiin I viimeistään
ke 16.8. 2023
ke 21.6. 2023
ma¬†19.6.¬†2023¬†‚Ź≤¬†09:00
ūüĒí Aloitusseminaari 10.2.2023
Ehdotukset näytteillä ja kommentoitavissa
ke 15.3. 2023
Kilpailun 2. vaiheeseen valittujen ehdotusten julkistaminen
ke 19.4. 2023
ke 28.2. 2023
pe¬†17.2.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset II -vaiheen kilpailukysymyksiin
ke 18.1. 2023
to¬†5.1.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset I -vaiheen kilpailukysymyksiin
ke 30.11. 2022
pe¬†18.11.¬†2022¬†‚Ź≤¬†16:00
Lepuski 2.O kilpailuseminaaritallenne
Kilpailuasiakirjojen julkistaminen
ma 30.10. 2022
Tulokset julkistetaan
Kilpailukysymysten vastaukset viimeistään
ti 24.1. 2023
to 15.12. 2022
Toinen vaihe päättyy
pe¬†26.4.¬†2024¬†‚Ź≤¬†16:00

pe 12.1. 2024

pe¬†8.12.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
to¬†1.9.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Tuomariston vastaukset kysymyksiin
pe 26.5. 2023
pe¬†5.5.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
pe¬†10.2.¬†2023¬†‚Ź≤¬†12:00
Päätös kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen valittavista suunnitteluryhmistä tehdään
ke 25.1. 2023
ke¬†7.12.¬†2022¬†‚Ź≤¬†16:00
Tuomariston vastaukset teknisiin kysymyksiin
ke 30.11. 2022
pe¬†18.11.¬†2022¬†‚Ź≤¬†16:00
pe 11.11. 2022
Tuomariston vastaukset kysymyksiin

pe 23.2. 2024

pe¬†9.2.¬†2024¬†‚Ź≤¬†16:00
pe¬†24.11.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymysten sisäänjättö
Tulosten julkistaminen
Ehdotusten nähtävilläolo
ti¬†16.1.¬†2024¬†‚Ź≤¬†15:00
ti¬†16.1.¬†2024¬†‚Ź≤¬†15:00
ke¬†13.9.¬†2023¬†‚Ź≤¬†12:00
Prize ceremony
Publication of results
Questions from participants by
Kysymysten II jättö viimeistään
ti 5.9. 2023
Tulosten julkistaminen
Ehdotusten nähtävilläolo
ti¬†31.10.¬†2023¬†‚Ź≤¬†23:59
ti¬†31.10.¬†2023¬†‚Ź≤¬†23:59
Kysymysten I jättö viimeistään
ke 16.8. 2023
ke 21.6. 2023
ma¬†19.6.¬†2023¬†‚Ź≤¬†09:00
Jätä luonnos / ehdotus
Ehdotusten sisäänjättö
Palkitut ehdotukset näytteillä kilpailun verkkosivuilla
Kilpailun tulosten julkistus ja palkintojenjakotilaisuus
Kilpailijoiden kysymykset viimeistään
ke 15.3. 2023
ūüĒí Aloitusseminaari 10.2.2023
ke 19.4. 2023
ke 28.2. 2023
Kilpailuehdotusten sisäänjättö
pe¬†17.2.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
ke 18.1. 2023
Kilpailukysymysten II sisäänjättö
to¬†5.1.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
ke 30.11. 2022
Kilpailukysymysten I sisäänjättö
pe¬†18.11.¬†2022¬†‚Ź≤¬†16:00
ma 30.10. 2022
Kilpailuaika päättyy, ehdotusten sisäänjättö
Kilpailukysymysten jättö viimeistään
ti 24.1. 2023
to 15.12. 2022
pe¬†26.4.¬†2024¬†‚Ź≤¬†16:00

pe 12.1. 2024

pe¬†8.12.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Kilpailun ensimmäinen vaihe päättyy
to¬†1.9.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
pe 26.5. 2023
Kilpailuohjelmaa koskevat kysymykset
pe¬†5.5.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
pe¬†10.2.¬†2023¬†‚Ź≤¬†12:00
ke 25.1. 2023
Osallistumishakemuksen osa A ja sen liitteet A1‚ÄďA3 tulee palauttaa
ke¬†7.12.¬†2022¬†‚Ź≤¬†16:00
ke 30.11. 2022
Ilmoittautumisvaihetta koskevat tekniset kysymykset
pe¬†18.11.¬†2022¬†‚Ź≤¬†16:00
pe 11.11. 2022

Ilmoittautuminen ja ehdotusten sisäänjättö

Jätä osallistumishakemus (tai sen luonnos ajoissa järjestelmään). Saat salaisen pääsykoodin, jolla pääset muokkaamaan jo jättämääsi hakemusta kilpailuajan puitteissa niin monta kertaa kuin haluat. Näin voit vähentää sisäänjätön myöhästymisriskiä. Pidä luomasi koodi tallessa
‚Äć

Osallistumishakemus, osa A
‚Äć
‚óľÔłé Osallistumishakemuksen osa A ‚ÄĚsuunnitteluryhm√§n/ ryhmittym√§n kokoonpano‚ÄĚ tulee t√§ytt√§√§ ja palauttaa ke 7.12.2022 klo 16 menness√§.
‚Äć
‚óľÔłé Osallistumishakemuksen osan A liitteen√§ palautetaan ke 7.12.2022 klo 16
mennessä:
o Liite A1. Vähimmäiskelpoisuusehdot-lomake.
o Liite A2. Osallistumishakemuksen osassa A nimetyn vastuuhenkilön
pätevyystodistus tai muu vastaava dokumentaatio (esim. myönnetty
FISE-pätevyys tai ansioluettelo).
o Liite A3. Laatuarviointi-lomake.*

‚óľÔłé Mik√§li kyseess√§ on ryhmittym√§, tulee vaaditut tiedot toimittaa ryhmittym√§n
kaikkien osapuolten osalta.
‚Äć
* Laatuarviointi-lomake palautetaan vain, mikäli kyseinen suunnitteluryhmä/ ryhmittymä
haluaa tulla valituksi laatupisteytyksen kautta. Laatuarviointiin osallistuminen
ei poista mahdollisuutta tulla valituksi kilpailuun arvonnan kautta.

Katso myös info-sivun tarkennukset alustavaan kilpailuohjelmaan kohta.

Jätä kilpailuehdotus (tai niiden luonnos ajoissa järjestelmään). Saat salaisen pääsykoodin, jolla pääset muokkaamaan jo jättämääsi ehdotusta kilpailuajan puitteissa niin monta kertaa kuin haluat. Näin voit vähentää sisäänjätön myöhästymisriskiä. Pidä luomasi koodi tallessa. Voit luoda useita koodeja jos haluat palauttaa useita ehdotuksia.
‚Äć

Osallistumishakemus, osa B
‚Äć
Osallistumishakemuksen osa B ‚ÄĚt√§ydennetty suunnitteluryhm√§n/ ryhmittym√§n kokoonpano‚ÄĚ ja sen liitteet palautetaan vain kilpailun toiseen vaiheeseen valittujen viiden suunnitteluryhm√§n osalta. Hakemukset tulee toimittaa kilpailusihteerille 8.12.2023 klo 16:00 menness√§.
‚Äć
‚óľÔłé Osallistumishakemuksen osan B liitteen√§ ryhmien tulee palauttaa seuraavat liitteet v√§himm√§iskelpoisuusehtojen t√§yttymisen todentamiseksi:
o Liite B1. Vähimmäiskelpoisuusehdot-lomake täydennettynä.
o Liite B2. Osallistumishakemuksen osassa B nimettyjen vastuuhenkil√∂iden (PS, ARK, RAK, GEO, LVIAJ, PALO, S√ĄH) p√§tevyystodistukset
tai muu vastaava dokumentaatio (esim. myönnetty FISE-pätevyys
tai ansioluettelo).
‚Äć
‚óľÔłé Osallistumishakemuksen osan B t√§ytt√§misess√§ tulee huomioida, ett√§ kilpailun toisessa vaiheessa p√§√§- ja arkkitehtisuunnittelijoita lukuun ottamatta suunnitteluryhm√§√§n nimetyt muut suunnittelijat voivat olla nimettyin√§ my√∂s muihin suunnitteluryhmiin. P√§√§- ja arkkitehtisuunnittelijaa valittaessa tulee huomioida, ett√§ samasta yrityksest√§ ei voi nimet√§ p√§√§- tai arkkitehtisuunnittelijaa useampaan ryhm√§√§n.
‚Äć
‚óľÔłé Osallistumishakemuksen osaan B tulee nimet√§ suunnitteluryhm√§n edustaja, jonka s√§hk√∂postiin hankintap√§√§t√∂s l√§hetet√§√§n.

Jätä kilpailuehdotus (tai sen luonnos ajoissa järjestelmään). Saat salaisen pääsykoodin, jolla pääset muokkaamaan jo jättämääsi ehdotusta kilpailuajan puitteissa niin monta kertaa kuin haluat. Näin voit vähentää sisäänjätön myöhästymisriskiä. Pidä luomasi koodi tallessa. Voit luoda useita koodeja jos haluat palauttaa useita ehdotuksia.

Yleisökommentointi

 • Avataan
 • Suljetaan

Kilpailuvaiheiden tulokset

 • Kilpailuvaiheeseen 1 mukaan valitut ty√∂ryhm√§t:
  JKMM Arkkitehdit Oy

  Arkkitehtitoimisto TaŐąhti‚ÄźSet Oy, Lukkaroinen Arkkitehdit
  Oy ja UKI Arkkitehdit Oy

  Raami Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto OPUS Oy ja ERI Arkkitehdit Oy

  Arkkitehdit Tommila Oy

  Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy

  JADA Oy ja MUUAN Oy
  ‚Äć
  ArkkitehtiryhmaŐą Reino Koivula Oy ja Harris Kjisik Arkkitehdit Oy

  Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy
  ‚Äć
  Helin & Co Arkkitehdit

  Arkkitehtitoimisto ALA Oy ja VPL Arkkitehdit Oy
  ‚Äć
  Arkkitehtitoimisto K2S Oy

  Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen Oy
 • Tuomaristo p√§√§tti valita kilpailun
  ensimmäisestä vaiheesta jatkoon
  5 ehdotusta
 • Kilpailun tulokset pyrit√§√§n julkistamaan
  elo-syyskuussa 2024