Malmin uusi sairaala

Kaksivaiheinen kutsukilpailu

Info ja tiedotteet

Helsingin kaupunki järjestää arkkitehtuurikilpailun Malmin uuden sairaalan suunnittelusta. Arkkitehtuurikilpailu pidetään kaksivaiheisena kutsukilpailuna. Kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen valitaan 12 suunnitteluryhmää, jotka täyttävät osallistumishakemuksen vähimmäiskelpoisuusehdot.
‚Äć
Kolme suunnitteluryhm√§√§ valitaan osallistumishakemusten laatupisteytyksen perusteella ja yhdeks√§n suunnitteluryhm√§√§ valitaan arvalla. Toiseen vaiheeseen valitaan jatkoon 3‚Äď5 ehdotusta. Toisesta vaiheesta valitaan kilpailun voittaja.

Kilpailu alkaa perjantaina 11.11.2022 osallistujien ilmoittautumisvaiheella. Kilpailuun hakevien suunnitteluryhmien tulee palauttaa kilpailun verkkosivuille keskiviikkona 7.12.2022 klo 16:00 mennessä seuraavat dokumentit:

‚óľÔłé Osallistumishakemus, osa A
‚óľÔłé Liite A1. V√§himm√§iskelpoisuusehdot-lomake
‚óľÔłé Liite A2. Osallistumishakemuksen osassa A nimetyn vastuuhenkil√∂n p√§tevyystodistus tai muu vastaava dokumentaatio (esim. my√∂nnetty FISE-p√§tevyys tai ansioluettelo).
‚óľÔłé Liite A3. Laatuarviointi-lomake*

* Laatuarviointi-lomake palautetaan vain, mikäli kyseinen suunnitteluryhmä/ ryhmittymä haluaa tulla valituksi laatupisteytyksen kautta. Laatuarviointiin osallistuminen ei poista mahdollisuutta tulla valituksi kilpailuun arvonnan kautta.
‚Äć
Kilpailun voittajan kanssa tehtävään palvelusopimukseen sovelletaan konsulttitoiminnan yleisiä sopimusehtoja (KSE 2013) liitteessä mainituin poikkeuksin.

‚Äć

Suunnittelukilpailusta on julkaistu hankintailmoitus Hilmassa: https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/78037/notice/112776/overview

‚Äć

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa sairaalalle haetaan toimivaa kokonaiskonseptia ja kaupunkikuvallista ratkaisua.

Kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen valitaan 12 suunnitteluryhmää, jotka täyttävät osallistumishakemuksen vähimmäiskelpoisuusehdot. Kolme suunnitteluryhmää valitaan osallistumishakemusten laatupisteytyksen perusteella ja yhdeksän suunnitteluryhmää valitaan arvalla.

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa, osallistumishakemuksen osassa A, suunnitteluryhmälle nimetään päävastuullinen arkkitehtisuunnittelija. Ensimmäisessä vaiheessa edellytettyjen suunnitelma-asiakirjojen laatimiseen ei velvoiteta muiden suunnittelijoiden työajan resursoimista.

Sekä kilpailun ensimmäisessä että toisessa vaiheessa kilpailuun voi osallistua myös ryhmittymänä. Tarkemmat ohjeet dokumenttien täyttöön on annettu osallistumishakemuksen,
vähimmäiskelpoisuusehdot- ja laatuarviointilomakkeiden
täyttöohjeissa.

Kilpailun toisessa vaiheessa tarkoituksena on tutkia tarkemmin toiminnallisia, arkkitehtonisia ja teknistaloudellisia ratkaisuja.
Lisäksi kilpailun tavoitteena on valita hankkeen suunnittelijat.

Toiseen vaiheeseen valitaan jatkoon 3‚Äď5 ehdotusta. Toisesta vaiheesta valitaan kilpailun voittaja.

Osallistumishakemus, osa B
‚Äć

Osallistumishakemuksen osa B ‚ÄĚt√§ydennetty suunnitteluryhm√§n/ ryhmittym√§n kokoonpano‚ÄĚ ja sen liitteet palautetaan vain kilpailun toiseen vaiheeseen valittujen viiden suunnitteluryhm√§n osalta. Hakemukset tulee toimittaa kilpailusihteerille 8.12.2023 klo 16:00 menness√§.
‚Äć
‚óľÔłé Osallistumishakemuksen osan B liitteen√§ ryhmien tulee palauttaa seuraavat liitteet v√§himm√§iskelpoisuusehtojen t√§yttymisen todentamiseksi:
o Liite B1. Vähimmäiskelpoisuusehdot-lomake täydennettynä.
o Liite B2. Osallistumishakemuksen osassa B nimettyjen vastuuhenkil√∂iden (PS, ARK, RAK, GEO, LVIAJ, PALO, S√ĄH) p√§tevyystodistukset tai muu vastaava dokumentaatio (esim. my√∂nnetty FISE-p√§tevyys tai ansioluettelo).
‚Äć
‚óľÔłé Osallistumishakemuksen osan B t√§ytt√§misess√§ tulee huomioida, ett√§ kilpailun toisessa vaiheessa p√§√§- ja arkkitehtisuunnittelijoita lukuun ottamatta suunnitteluryhm√§√§n nimetyt muut suunnittelijat voivat olla nimettyin√§ my√∂s muihin suunnitteluryhmiin. P√§√§- ja arkkitehtisuunnittelijaa valittaessa tulee huomioida, ett√§ samasta yrityksest√§ ei voi nimet√§ p√§√§- tai arkkitehtisuunnittelijaa useampaan ryhm√§√§n.
‚Äć
‚óľÔłé Osallistumishakemuksen osaan B tulee nimet√§ suunnitteluryhm√§n edustaja, jonka s√§hk√∂postiin hankintap√§√§t√∂s l√§hetet√§√§n.

Osallistumishakemuksen B lomakkeet ja tarkemmat täyttöohjeet ovat ladattavissa tästä linkistä.
‚Äć

Aikataulu


Huom. Kaikki kellonajat ovat Suomen aikaa.

Ilmoittautumisvaihe:


Huom. Kaikki kellonajat ovat Suomen aikaa.

Kilpailun ensimmäinen vaihe:  

Kilpailun aloitusseminaari klo 12:00‚Äď14:00. Seminaarin j√§lkeen on mahdollisuus tutustua kilpailualueeseen.
pe¬†10.2.¬†2023¬†‚Ź≤¬†12:00
pe¬†5.5.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
to¬†1.9.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Ensimmäisen vaiheen tulokset pyritään julkistamaan
marraskuussa 2023


Huom. Kaikki kellonajat ovat Suomen aikaa.

Kilpailun toinen vaihe:  

Suunnitteluryhmien tulee nimetä ryhmän muut suunnittelijat ja palauttaa osallistumishakemuksen osa B sekä sen liitteet
pe¬†8.12.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Toinen vaihe alkaa
12.1.2024

ke¬†7.2.¬†2024¬†‚Ź≤¬†16:00

Tuomariston vastaukset kysymyksiin

ke 23.2. 2024

pe¬†26.4.¬†2024¬†‚Ź≤¬†16:00
Kilpailun tulokset pyritään julkistamaan
syyskuussa 2024

Ladattavat materiaalit

Lataa kilpailuohjelma
Malmin uusi sairaala Alustava kilpailuohjelma ja liitteet , pdf, 14Mt
Lataa liitetiedostopaketti-ZIP

Liitetiedostot Malmin uusi sairaala, zip, 871Kt

Laatuarviointilomakkeen taŐąyttoŐąohje.pdf
Liite A1. VaŐąhimmaŐąiskelpoisuusehdot.docx
Liite A3. Laatuarviointilomake.docx
Liite B1. VaŐąhimmaŐąiskelpoisuusehdot.docx
Osallistumishakemuksen taŐąyttoŐąohje.pdf
Osallistumishakemus osa A.docx
Osallistumishakemus osa B.docx
VaŐąhimmaŐąiskelpoisuusehtojen taŐąyttoŐąohje.pdf

‚Äć

‚Äć

‚Äć


‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

‚Äć

Lataa kilpailuohjelma
Malmin uusi sairaala kilpailuohjelma, pdf, 15Mt
ūüĒí Siirry kutsuttujen osioonūüĒí Siirry osallistujien vakuutuksen antaneiden osioon
Siirry kilpailijoille jaetulla salasanalla kutsuttujen sivustolle
Kirjautuminen henkilökohtaisilla tunnuksilla
ūüĒí KIRJAUDU¬†SOPIMUKSEN¬†ALLEKIRJOITTANEIDEN¬†SIVUSTOLLE
Competition Cloud käyttäjätunnuksella
tammikuussa 2024
Julkaistaan

Videot

Videotallenne katsottavissa 13.4. asti
Aloitusseminaarin PDF luettavissa

Kysymykset ja vastaukset

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
"Vastuusuunnittelijan (ARK) vähimmäiskelpoisuusehdot, Hankereferenssi: Katsotaanko monipuolisia toimintoja sisältävä toimistorakennus, joka on yhden käyttäjän pääkonttori, hyväksyttäväksi hankereferenssiksi täyttämään ARK vähimmäiskelpoisuusehdot?"

1

Toimistorakennuksia ei hyväksytä hankereferensseiksi paitsi poikkeuksena julkiset hallintorakennukset.
"Laatuarviointilomakkeessa arvioidaan päävastuullista arkkitehtisuunnittelijaa, ja mainitaan, että referenssien tulee olla nimettynä päävastuullisena arkkitehtisuunnittelijana saatuja. Päävastuullinen arkkitehtisuunnittelija ei ole käsittääksemme virallinen tehtävänimike. Hankkeiden rakennuslupahakemuksissa nimetään pääsuunnittelija ja rakennussuunnittelija. Hankkeiden organisaatiossa on käytännössä pääsuunnittelija ja yksi tai useampi projektiarkkitehti. Mikä / mitkä näistä nimikkeistä kelpaavat laatuarviointilomakkeelle?"

"Laatuarviointilomakkeessa arvioidaan päävastuullista arkkitehtisuunnittelijaa, ja mainitaan, että referenssien tulee olla nimettynä päävastuullisena arkkitehtisuunnittelijana saatuja.

Päävastuullinen arkkitehtisuunnittelija ei ole käsittääksemme virallinen tehtävänimike. Hankkeiden rakennuslupahakemuksissa nimetään pääsuunnittelija ja rakennussuunnittelija. Hankkeiden organisaatiossa on käytännössä pääsuunnittelija ja yksi tai useampi projektiarkkitehti. Mikä / mitkä näistä nimikkeistä kelpaavat laatuarviointilomakkeelle?"

2

Päävastuullisella arkkitehtisuunnittelijalla tarkoitetaan hankkeessa tosiasiallisesti merkittävässä roolissa (myös ajankäytöllisesti) toimivaa/toiminutta vastuullista rakennussuunnittelijaa/ vastuullista projektiarkkitehtia.
"Liite A3 Laatuarviointilomake: Mitä tarkoitetaan "päävastuullisella suunnittelijalla", esitettävän referenssihankkeen pääsuunnittelijaa vai myös esitettävässä hankkeessa toiminutta vastaavaa projektiarkkitehtia? Jos tarjotaan suunnitteluryhmänä, voiko päävastuullisen suunnittelijan referenssit olla useammalta toimistolta / henkilöltä (vrt. vähimmäiskelpoisuusehtojen osalta on todettu koskien Liitteitä A1 ja B1)? Onko tarkoitus se, että referenssikohteiden päävastuullinen / -vastuulliset suunnittelija/-t tulevat toimimaan myös Malmin uuden sairaalan päävastuullisena /-ina suunnittelijana /-joina?"

"Liite A3 Laatuarviointilomake: Mitä tarkoitetaan "päävastuullisella suunnittelijalla", esitettävän referenssihankkeen pääsuunnittelijaa vai myös esitettävässä hankkeessa toiminutta vastaavaa projektiarkkitehtia?

Jos tarjotaan suunnitteluryhmänä, voiko päävastuullisen suunnittelijan referenssit olla useammalta toimistolta / henkilöltä (vrt. vähimmäiskelpoisuusehtojen osalta on todettu koskien Liitteitä A1 ja B1)?

Onko tarkoitus se, että referenssikohteiden päävastuullinen / -vastuulliset suunnittelija/-t tulevat toimimaan myös Malmin uuden sairaalan päävastuullisena /-ina suunnittelijana /-joina?"

3

Päävastuullisella arkkitehtisuunnittelijalla tarkoitetaan hankkeessa tosiasiallisesti merkittävässä roolissa (myös ajankäytöllisesti) toimivaa/toiminutta vastuullista rakennussuunnittelijaa/ vastuullista projektiarkkitehtia. Päävastuullinen suunnittelija on yksi henkilö, jolloin kyse on hänen hankereferensseistään. Kyseisen henkilön referenssit voivat olla yhden tai useamman yrityksen nimissä hankittuja. Kilpailun yhtenä tavoitteena on löytää hankkeelle suunnitteluryhmä. Valitun suunnitteluryhmän päävastuullisten suunnittelijoiden on tarkoitus toimia myös Malmin uuden sairaalan rakennushankkeen päävastuullisina suunnittelijoina.

Päävastuullisella arkkitehtisuunnittelijalla tarkoitetaan hankkeessa tosiasiallisesti merkittävässä roolissa (myös ajankäytöllisesti) toimivaa/toiminutta vastuullista rakennussuunnittelijaa/ vastuullista projektiarkkitehtia.

Päävastuullinen suunnittelija on yksi henkilö, jolloin kyse on hänen hankereferensseistään. Kyseisen henkilön referenssit voivat olla yhden tai useamman yrityksen nimissä hankittuja.

Kilpailun yhtenä tavoitteena on löytää hankkeelle suunnitteluryhmä. Valitun suunnitteluryhmän päävastuullisten suunnittelijoiden on tarkoitus toimia myös Malmin uuden sairaalan rakennushankkeen päävastuullisina suunnittelijoina.

"Laatuarvioinnin täyttöohje: "Suunnitteilla olevat hankkeet tulee olla viety vähintään yleissuunnitteluvaiheen loppuun". Monissa eritoten sairaalahankkeissa ei ole käytössä ns. yleissuunnitteluvaihetta (vrt. PS18 kohta E), vaan useasti siirrytään hankesuunnitteluvaiheesta suoraan toteutussuunnitteluun. Voidaanko siis katsoa että riittää, jos hankkeeseen toimistossa tehty hankesuunnitelma on valmis ja hyväksytty?"

4

Referenssihankkeista tulee olla laadittuna hyväksytty yleissuunnitelma ja pääpiirustukset. Mikäli hankkeessa ei ole käytössä erillistä yleissuunnitteluvaihetta, voidaan se hyväksyä referenssiksi edellyttäen, että toteutussuunnittelu on pääosin aloitettu ja pääpiirustukset on laadittu.
"Laatuarvioinnin täyttöohjeessa todetaan että "suunnitteilla olevat hankkeet tulee olla viety vähintään yleissuunnitteluvaiheen loppuun". Jos hankkeessa ei ole käytössä yleissuunnitteluvaihetta, niin voidaanko katsoa että jos toteutussuunnittelu on aloitettu niin hanke on hyväksyttävissä?"

5

Referenssihankkeista tulee olla laadittuna hyväksytty yleissuunnitelma ja pääpiirustukset. Mikäli hankkeessa ei ole käytössä erillistä yleissuunnitteluvaihetta, voidaan se hyväksyä referenssiksi edellyttäen, että toteutussuunnittelu on pääosin aloitettu ja pääpiirustukset on laadittu.
Hello. Is it possible to receive the initial documents for participation in English ? Thanks in advance!

6

The competition will be held in Finnish and all documentation (e.g. competition program, questions, answers and competition proposals) will be written in Finnish. / Kilpailukieli on suomi ja kaikki dokumentaatio (mm. kilpailuohjelma, kysymykset, vastaukset ja kilpailuehdotukset) laaditaan suomen kielellä.
 • Kysymykset
  pe 18.11. 2022 klo 16:00 mennessä
 • Vastaukset
  ke  30.11. 2022 mennessä
Kysymykset
pe 28.3. 2025
Kysymykset
ti 31.12. 2024
Kysymykset
pe 31.1. 2025
Kysymykset
ti 3.12. 2024
Kysymykset
la 23.11. 2024
Kysymykset
ke 18.9. 2024
Kysymykset
pe 28.3. 2025
Kysymykset
Kysymykset
ke 18.9. 2024
Kysymykset
la 7.9. 2024
Kysymykset
pe¬†23.8.¬†2024¬†‚Ź≤¬†09:00
Kysymykset
ma¬†26.8.¬†2024¬†‚Ź≤¬†10:00
Kysymykset
ma 16.9. 2024
Kysymykset
ti 1.10. 2024
Kysymykset
ma 2.9. 2024
Kysymykset
ma¬†26.8.¬†2024¬†‚Ź≤¬†10:00
Kysymykset
pe 24.5. 2024
Kysymykset
la 18.5. 2024
Kysymykset
to 13.6. 2024
Kysymykset
ma 6.5. 2024
Kysymykset
to 2.5. 2024
Kysymykset
ke 8.5. 2024
Kysymykset
Kysymykset
pe 20.12. 2024
Kysymykset
Kysymykset
ke 30.4. 2025
Kysymykset
ti 7.1. 2025
Kysymykset
Kysymykset
to¬†29.8.¬†2024¬†‚Ź≤¬†17:00
Kysymykset
ke 29.5. 2024
Kysymykset
su 12.5. 2024
Kysymykset
ke¬†24.4.¬†2024¬†‚Ź≤¬†15:00
Kysymykset
ma¬†15.4.¬†2024¬†‚Ź≤¬†12:30
Kysymykset
Kysymykset
pe¬†2.2.¬†2024¬†‚Ź≤¬†14:00
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
ti¬†16.1.¬†2024¬†‚Ź≤¬†15:00
Kysymykset
ti¬†16.1.¬†2024¬†‚Ź≤¬†15:00
Kysymykset
Kysymykset
ke¬†13.9.¬†2023¬†‚Ź≤¬†12:00
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
ti¬†31.10.¬†2023¬†‚Ź≤¬†23:59
Kysymykset
ti¬†31.10.¬†2023¬†‚Ź≤¬†23:59
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
ti 5.9. 2023
Kysymykset
ke 16.8. 2023
Kysymykset
ke 21.6. 2023
Kysymykset
ma¬†19.6.¬†2023¬†‚Ź≤¬†09:00
Kysymykset
Kysymykset
pe¬†26.4.¬†2024¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset

ke 23.2. 2024

Kysymykset

ke¬†7.2.¬†2024¬†‚Ź≤¬†16:00

Kysymykset
Kysymykset
pe¬†8.12.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset
Kysymykset
to¬†1.9.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset
pe 26.5. 2023
Kysymykset
pe¬†5.5.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset
Kysymykset
Kysymykset
pe¬†10.2.¬†2023¬†‚Ź≤¬†12:00
Kysymykset
ke 25.1. 2023
Kysymykset
ke¬†7.12.¬†2022¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset
ke 30.11. 2022
Kysymykset
pe¬†18.11.¬†2022¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset
pe 11.11. 2022
Kysymykset
pe¬†24.11.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset
ke 19.4. 2023
Kysymykset
ke 28.2. 2023
Kysymykset
pe¬†17.2.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset
ke 18.1. 2023
Kysymykset
to¬†5.1.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset
ke 30.11. 2022
Kysymykset
pe¬†18.11.¬†2022¬†‚Ź≤¬†16:00
Kysymykset
Kysymykset
ma 30.10. 2022
Kysymykset
ma¬†2.9.¬†2024¬†‚Ź≤¬†13:00
Kysymykset
pe¬†8.3.¬†2024¬†‚Ź≤¬†13:00
Kysymykset
to¬†1.2.¬†2024¬†‚Ź≤¬†12:00
Kysymykset
to 18.1. 2024
Kysymykset
to¬†14.12.¬†2023¬†‚Ź≤¬†15:30
Kysymykset
to¬†14.12.¬†2023¬†‚Ź≤¬†14:30
Vastaukset
pe 28.3. 2025
Vastaukset
ti 31.12. 2024
Vastaukset
pe 31.1. 2025
Vastaukset
ti 3.12. 2024
Vastaukset
la 23.11. 2024
Vastaukset
ke 18.9. 2024
Vastaukset
pe 28.3. 2025
Vastaukset
Vastaukset
ke 18.9. 2024
Vastaukset
la 7.9. 2024
Vastaukset
pe¬†23.8.¬†2024¬†‚Ź≤¬†09:00
Vastaukset
ma¬†26.8.¬†2024¬†‚Ź≤¬†10:00
Vastaukset
ma 16.9. 2024
Vastaukset
ti 1.10. 2024
Vastaukset
ma 2.9. 2024
Vastaukset
ma¬†26.8.¬†2024¬†‚Ź≤¬†10:00
Vastaukset
pe 24.5. 2024
Vastaukset
la 18.5. 2024
Vastaukset
to 13.6. 2024
Vastaukset
ma 6.5. 2024
Vastaukset
to 2.5. 2024
Vastaukset
ke 8.5. 2024
Vastaukset
Vastaukset
pe 20.12. 2024
Vastaukset
Vastaukset
ke 30.4. 2025
Vastaukset
ti 7.1. 2025
Vastaukset
Vastaukset
to¬†29.8.¬†2024¬†‚Ź≤¬†17:00
Vastaukset
ke 29.5. 2024
Vastaukset
su 12.5. 2024
Vastaukset
ke¬†24.4.¬†2024¬†‚Ź≤¬†15:00
Vastaukset
ma¬†15.4.¬†2024¬†‚Ź≤¬†12:30
Vastaukset
Vastaukset
pe¬†2.2.¬†2024¬†‚Ź≤¬†14:00
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
ti¬†16.1.¬†2024¬†‚Ź≤¬†15:00
Vastaukset
ti¬†16.1.¬†2024¬†‚Ź≤¬†15:00
Vastaukset
Vastaukset
ke¬†13.9.¬†2023¬†‚Ź≤¬†12:00
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
ti¬†31.10.¬†2023¬†‚Ź≤¬†23:59
Vastaukset
ti¬†31.10.¬†2023¬†‚Ź≤¬†23:59
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
ti 5.9. 2023
Vastaukset
ke 16.8. 2023
Vastaukset
ke 21.6. 2023
Vastaukset
ma¬†19.6.¬†2023¬†‚Ź≤¬†09:00
Vastaukset
Vastaukset
pe¬†26.4.¬†2024¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset

ke 23.2. 2024

Vastaukset

ke¬†7.2.¬†2024¬†‚Ź≤¬†16:00

Vastaukset
Vastaukset
pe¬†8.12.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset
Vastaukset
to¬†1.9.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset
pe 26.5. 2023
Vastaukset
pe¬†5.5.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset
Vastaukset
Vastaukset
pe¬†10.2.¬†2023¬†‚Ź≤¬†12:00
Vastaukset
ke 25.1. 2023
Vastaukset
ke¬†7.12.¬†2022¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset
ke 30.11. 2022
Vastaukset
pe¬†18.11.¬†2022¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset
pe 11.11. 2022
Vastaukset
pe¬†24.11.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset
ke 19.4. 2023
Vastaukset
ke 28.2. 2023
Vastaukset
pe¬†17.2.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset
ke 18.1. 2023
Vastaukset
to¬†5.1.¬†2023¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset
ke 30.11. 2022
Vastaukset
pe¬†18.11.¬†2022¬†‚Ź≤¬†16:00
Vastaukset
Vastaukset
ma 30.10. 2022
Vastaukset
ma¬†2.9.¬†2024¬†‚Ź≤¬†13:00
Vastaukset
pe¬†8.3.¬†2024¬†‚Ź≤¬†13:00
Vastaukset
to¬†1.2.¬†2024¬†‚Ź≤¬†12:00
Vastaukset
to 18.1. 2024
Vastaukset
to¬†14.12.¬†2023¬†‚Ź≤¬†15:30
Vastaukset
to¬†14.12.¬†2023¬†‚Ź≤¬†14:30

ke¬†7.2.¬†2024¬†‚Ź≤¬†16:00

Tuomariston vastaukset kysymyksiin

ke 23.2. 2024

Ilmoittautuminen ja ehdotusten sisäänjättö

Jätä osallistumishakemus (tai sen luonnos ajoissa järjestelmään). Saat salaisen pääsykoodin, jolla pääset muokkaamaan jo jättämääsi hakemusta kilpailuajan puitteissa niin monta kertaa kuin haluat. Näin voit vähentää sisäänjätön myöhästymisriskiä. Pidä luomasi koodi tallessa
‚Äć

Osallistumishakemus, osa A
‚Äć
‚óľÔłé Osallistumishakemuksen osa A ‚ÄĚsuunnitteluryhm√§n/ ryhmittym√§n kokoonpano‚ÄĚ tulee t√§ytt√§√§ ja palauttaa ke 7.12.2022 klo 16 menness√§.
‚Äć
‚óľÔłé Osallistumishakemuksen osan A liitteen√§ palautetaan ke 7.12.2022 klo 16
mennessä:
o Liite A1. Vähimmäiskelpoisuusehdot-lomake.
o Liite A2. Osallistumishakemuksen osassa A nimetyn vastuuhenkilön
pätevyystodistus tai muu vastaava dokumentaatio (esim. myönnetty
FISE-pätevyys tai ansioluettelo).
o Liite A3. Laatuarviointi-lomake.*

‚óľÔłé Mik√§li kyseess√§ on ryhmittym√§, tulee vaaditut tiedot toimittaa ryhmittym√§n
kaikkien osapuolten osalta.
‚Äć
* Laatuarviointi-lomake palautetaan vain, mikäli kyseinen suunnitteluryhmä/ ryhmittymä
haluaa tulla valituksi laatupisteytyksen kautta. Laatuarviointiin osallistuminen
ei poista mahdollisuutta tulla valituksi kilpailuun arvonnan kautta.

Katso myös info-sivun tarkennukset alustavaan kilpailuohjelmaan kohta.

Jätä kilpailuehdotus (tai niiden luonnos ajoissa järjestelmään). Saat salaisen pääsykoodin, jolla pääset muokkaamaan jo jättämääsi ehdotusta kilpailuajan puitteissa niin monta kertaa kuin haluat. Näin voit vähentää sisäänjätön myöhästymisriskiä. Pidä luomasi koodi tallessa. Voit luoda useita koodeja jos haluat palauttaa useita ehdotuksia.
‚Äć

Osallistumishakemus, osa B
‚Äć
Osallistumishakemuksen osa B ‚ÄĚt√§ydennetty suunnitteluryhm√§n/ ryhmittym√§n kokoonpano‚ÄĚ ja sen liitteet palautetaan vain kilpailun toiseen vaiheeseen valittujen viiden suunnitteluryhm√§n osalta. Hakemukset tulee toimittaa kilpailusihteerille 8.12.2023 klo 16:00 menness√§.
‚Äć
‚óľÔłé Osallistumishakemuksen osan B liitteen√§ ryhmien tulee palauttaa seuraavat liitteet v√§himm√§iskelpoisuusehtojen t√§yttymisen todentamiseksi:
o Liite B1. Vähimmäiskelpoisuusehdot-lomake täydennettynä.
o Liite B2. Osallistumishakemuksen osassa B nimettyjen vastuuhenkil√∂iden (PS, ARK, RAK, GEO, LVIAJ, PALO, S√ĄH) p√§tevyystodistukset
tai muu vastaava dokumentaatio (esim. myönnetty FISE-pätevyys
tai ansioluettelo).
‚Äć
‚óľÔłé Osallistumishakemuksen osan B t√§ytt√§misess√§ tulee huomioida, ett√§ kilpailun toisessa vaiheessa p√§√§- ja arkkitehtisuunnittelijoita lukuun ottamatta suunnitteluryhm√§√§n nimetyt muut suunnittelijat voivat olla nimettyin√§ my√∂s muihin suunnitteluryhmiin. P√§√§- ja arkkitehtisuunnittelijaa valittaessa tulee huomioida, ett√§ samasta yrityksest√§ ei voi nimet√§ p√§√§- tai arkkitehtisuunnittelijaa useampaan ryhm√§√§n.
‚Äć
‚óľÔłé Osallistumishakemuksen osaan B tulee nimet√§ suunnitteluryhm√§n edustaja, jonka s√§hk√∂postiin hankintap√§√§t√∂s l√§hetet√§√§n.

Jätä kilpailuehdotus (tai sen luonnos ajoissa järjestelmään). Saat salaisen pääsykoodin, jolla pääset muokkaamaan jo jättämääsi ehdotusta kilpailuajan puitteissa niin monta kertaa kuin haluat. Näin voit vähentää sisäänjätön myöhästymisriskiä. Pidä luomasi koodi tallessa. Voit luoda useita koodeja jos haluat palauttaa useita ehdotuksia.

Yleisökommentointi

 • Avataan
 • Suljetaan

Kilpailuvaiheiden tulokset

 • Kilpailuvaiheeseen 1 mukaan valitut ty√∂ryhm√§t:
  JKMM Arkkitehdit Oy

  Arkkitehtitoimisto TaŐąhti‚ÄźSet Oy, Lukkaroinen Arkkitehdit
  Oy ja UKI Arkkitehdit Oy

  Raami Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto OPUS Oy ja ERI Arkkitehdit Oy

  Arkkitehdit Tommila Oy

  Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy

  JADA Oy ja MUUAN Oy
  ‚Äć
  ArkkitehtiryhmaŐą Reino Koivula Oy ja Harris Kjisik Arkkitehdit Oy

  Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy
  ‚Äć
  Helin & Co Arkkitehdit

  Arkkitehtitoimisto ALA Oy ja VPL Arkkitehdit Oy
  ‚Äć
  Arkkitehtitoimisto K2S Oy

  Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen Oy
 • Tuomaristo p√§√§tti valita kilpailun
  ensimmäisestä vaiheesta jatkoon
  5 ehdotusta
 • Kilpailun tulokset pyrit√§√§n julkistamaan
  elo-syyskuussa 2024